Libysk-irske Ala Buisir vokste opp i Dublin og er medlem av det muslimske irske samfunn.

– Vi er akkurat som dem…

– Gjennom foto og film gir jeg marginaliserte grupper en stemme i irsk media ved å rette søkelyset mot rasisme, krigen mot terror og den diskriminering asylsøkere utsettes for – samt å få irene til å forstå at muslimer er akkurat som dem, bare med en annen gud, forteller hun om seg selv

Da hun på fjernsyn ble spurt om irer og irsk kultur, avslører hun hvem som dikterer vilkårene. Til tross for at hun er vokst opp i Irland og regner seg selv som ire, synes hun det går for langsomt med integreringen av irene:

… men de må endre seg

– En person ser på deg og kommer med en stereotyp vittighet. Og du sier at det ikke er morsomt, det er noe alvorlig som ikke burde sies. Da svarer han at han er ire og noe må de le av. Selv om jeg er irsk, er dette en ting som plager meg. Dette må endres i det irske samfunn.

I kommentarfeltet under artikkelen i Medford.biz skriver Paul Lowry at hun burde respektere kultur og skikker i det land hun er midlertidig bosatt i, for det kommer snart en revolusjon.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.