Lillebjørns gitarbok har blitt solgt i over 200 000 eksemplarer siden første utgave kom i 1973, og den er antakelig landets mest solgte lærebok. Det betyr at et usedvanlig stort antall nordmenn har den i hylla, og kan takke forfatteren for at de klarer å spille både enkle og litt vanskeligere ting på gitar. Lillebjørn Nilsen er helt klart den enkeltperson i dette landet som har hatt mest å si for vår hverdagsmusisering. Som komponist og utøvende kunster var han i verdensklasse, og ved hans bortgang hører vi en av hans best kjente sanger. Jeg har møtt ham noen ganger i private sammenhenger, og han var alltid rolig, lavmælt og vennlig – stilleste gutt i rommet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.