Laurent Fabius: Stillbilde: France Inter / YouTube.

Forfatnings­rådet i Frankrike under­kjente torsdag deler av immigrasjons­loven som nasjonal­forsamlingen vedtok i desember. Omlag en tredjedel av loven – 27 av 86 paragrafer – ble underkjent, blant annet bestemmelser som gjelder innstramninger i trygdene og adgang til familie­gjenforening.

En nokså interessant detalj er at rådets president er tidligere stats­minister Laurent Fabius, som representerte sosialist­partiet.

I en kommentar til forfatnings­rådets avgjørelse stilte Fabius opp i et intervju med France Inter fredag. Til den offentlige radio­kanalen sa Fabius at rådet ikke lar seg styre av «menings­­målinger», skriver Le Figaro.

Ordvalget er merkelig, all den tid det var en lov fra landets parlament rådet skulle ta stilling til.

Den tidligere statsministeren blånekter naturligvis for at avgjørelsen var politisk motivert. For oss andre er det lett å se at en sosialistisk portvokter gjør så godt han kan for å forhindre en ny migrasjons­politikk i Frankrike.

Fabius hevder at forfatningsrådet bidrar til å forsvare den femte republikkens konstitusjon, og at dette bidrar til stabilitet i Frankrike.

I mellomtiden, ute i virkeligheten, fortsetter avviklingen av landet. Mer enn 320.000 oppholdstillatelser ble innvilget i 2023. Frankrike har aldri tatt imot så mange migranter, skriver Le Figaro.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.