Fra gamlebyen i Jerusalem, som består av en jødisk, en kristen, en muslimsk og en armensk del. Foto: Mahmoud Illean / AP / NTB.

En israelsk menings­måling som ble gjennomført av tenketanken Israel Democracy Institute (IDI) 5. og 6. november, viser at 70 prosent av Israels arabiske befolkning føler seg som en del av landet.

Det er en kraftig økning fra 48 prosent i juni, altså tre måneder før Hamas’ grusomme terrorangrep mot Israel sist måned.

Gaza-krigen har økt den arabiske minoritetens (21 prosent av hele befolkningen) følelse av solidaritet med landet, melder Reuters.

Følelsen av tilknytning til landet er den høyeste som er blitt observert for den arabiske minoriteten på de tjue årene målingene har pågått.

Grafikk: IDI / Asia News.

For Israels jødiske befolkning har den tilsvarende prosentandelen økt fra 85 prosent til 94 prosent mellom juni og november.

Prosentavvikene er større når respondentene blir bedt om å svare på om de er optimistiske på vegne av landets fremtid:

However, just 27% of Arab respondents said they felt optimistic about Israel’s future, compared to 72% of Jews.

Det er også flere arabere enn jøder som ville forlate Israel hvis de fikk sjansen til å flytte til et annet vestlig land:

Asked if, given an alternative Western citizenship, they would leave Israel, 80.5% of Jewish respondents said they would stay, as did 59% of Arab respondents, the IDI poll found.

Prosentandelen av dem som ville ha emigrert, har sunket for begge grupper, opplyser Asia News.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.