En syrisk statsborger som hevder å være 17 år gammel er siktet for en uvanlig bestialsk og blodig voldtekt av ei 13 år gammel jente i Skåne.

Ifølge tiltalen var det 12. juli 2023 at syreren tok tak i jenta og bar henne inn i et bortgjemt skogsområde sør for Hässleholm.

Der tvang han seg til oralt, vaginalt og analt samleie fra 13-åringen.

Voldtekten førte til at hun «blødde voldsomt fra kjønnsorganene». Jenta ble hentet blødende og traumatisert av ambulanse midt på natta, melder avisen Norra Skåne.

Voldtekten er klassifisert som grov voldtekt mot barn, og gjerningsmannen skal ha «utvist særlig hensynsløshet og grusomhet» mot sitt unge offer.

Hässleholm tingrett sier til Fria Tider at ingen bilder fra den foreløpige granskingsrapporten vil bli frigitt. Rettsforhandlingene vil også foregå bak lukkede dører.

I tillegg til grov voldtekt av et barn, er 17-åringen også tiltalt for vold mot en 16 år gammel skolekamerat ved Jacobsskolan i Hässleholm.

Dette angrepet skjedde 20. april i år, det vil si nesten tre måneder før voldtekten.

Ifølge påtalemyndighetens rapport og vitner skyldtes overgrepet at den 17 år gamle gutten kalte den yngre skolekameraten ei «hore».

Da hun protesterte mot å bli kalt hore, ble hun i stedet brutalt slått. 17-åringen tok kvelertak på henne og sparket den 16 år gamle jenta på skolebiblioteket. Overgrepene ble da avbrutt av skolekamerater og lærere.

Ifølge Migrationsverkets opplysninger som Samnytt har sett, kom 17-åringen til Sverige fra Syria under migrantbølgen i oktober 2015. Faren, mora og to søsken kom omtrent samtidig.

Nøyaktig på dagen tre år senere, 16. oktober 2018, søkte han om svensk statsborgerskap. Han fikk svensk statsborgerskap i mai 2019 og kan derfor ikke utvises fra Sverige.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.