Hamas har ikke skuslet bort pengene på bomberom som beskytter kvinner og barn. De har gravd underjordiske tunneler for å beskytte våpen og ammunisjon, skal vi tro den egyptiske journalisten Ibrahim Eissa på det egyptiske Al-Kahera wal Nas TV.

Memri har tekstet ham på engelsk og vi har gjort et uttrekk i norsk sprogdrakt:

Hamas er besatt av en dødskultur 

– Palestinske liv er billig for Hamas. De bryr seg ikke om palestinernes sak. 

I 16 år har Hamas styrt Gazastripen med jernhånd, men de har ikke bygget bomberom for levende kvinner og barn, men de har gravd underjordiske tunneler og bygd en underjordisk by for å beskytte sine våpen, ammunisjon og sine midler til å drepe og ødelegge. 

De 3000 menneskene som er drept i Gaza – hvorav 64 prosent var kvinner og barn – kunne nu ha vært i trygge bomberom. 

Hvorfor er de det ikke? Fordi livet er billig for dem.

Gruppen bak angrepet 7. oktober er uansvarlig. Hamas tar overhodet ikke hensyn til menneskeliv eller palestinernes sak og deres fremtid. Hverken jeg eller andre bør forsvare angrepet eller dets oppsiktsvekkende «suksess», så lenge resultatet er så katastrofalt.

Resultatet av angrepet 7. oktober er at Hamas ødelegger palestinernes sak under påskudd av å gjøre motstand. Resultatet kan bli at mer enn en million palestinere emigrerer eller at 10.000 dør.

Angrepet har avslørt at gruppen vi har med å gjøre har kapret palestinsk beslutningstagning og nu er i ferd med å miste Palestina helt og holdent. Spørsmålet er om de ikke burde la være å gjøre motstand. 

Jeg sier med all respekt: Ikke gjør det.

Hvis 5000 palestinere dør som følge av motstanden, sier de: «Men vi drepte 2000 av dem.» Mener de det? Er livene våre så lite verdt? Er livene våre så billig at det ikke spiller noen rolle om 5000 eller 10.000 av vårt folk dør så lenge vi har drept 2000 mennesker fra den andre siden? 

Det er slik Hamas ser på palestinske liv. De er besatt av en dødskultur.

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.