Tirsdag skal Stortingets utenrikskomité ta stilling til om Norge skal anerkjenne Palestina som egen stat.

Dette etter forslag fra Rødt i Stortinget.

Mandag leverte Palestinakomiteen 20.000 underskrifter til utenrikskomiteens leder Åsmund Aukrust (Ap), for å vise støtte til Rødts initiativ.

– Jeg blir glad og inspirert av at så utrolig mange støtter forslaget vårt. 20. 000 mennesker er enige i at tida er inne for å anerkjenne Palestina og ta konkrete grep for å få avslutta Israels okkupasjon og apartheid. Nå gjenstår bare et drøyt dusin i Stortingets utenrikskomite, sier Rødts utenrikspolitiske talsperson og brilletyv, Bjørnar Moxnes i en e-post til Dagsavisen.
Solbrillekongen i Rødt mener det er Ap som spesielt bør ta tak i hjertesaken til kommunistene.

– Vår nye utenriksminister Espen Barth-Eide sa i helga at det er i dramatiske øyeblikk at folk er villige til å tenke utenfor boksen på tida etterpå. Det er jeg helt enig i, fortsetter Moxnes, og viser til den pågående krigen mellom Hamas og Israel. Han legger til:

– Da håper jeg særlig Arbeiderpartiet ser behovet for å ta tak i det grunnleggende problemet, i stedet for å vente i nye 30 år på forhandlinger som én dag kan komme.

 


Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.