Marie Sneve Martinussen haste-innkaller resten av venstresiden til mer samarbeid og handling i dette siste, intense politiske året før stortingsvalget.

– Valget i 2025 skal vi vinne på å gjøre god politikk hver eneste dag fram til valget i 2025. Det er et helt år og noen måneder til. Det er lenge, og nå må vi på venstresiden bruke den makta vi har, sier Martinussen til Dagsavisen.

Fredag velges hun formelt som ny leder i Rødt på partiets ekstraordinære landsmøte.

Landsmøtet varer bare noen timer fredag ettermiddag, der eneste hovedsak på dagsordenen er valg av leder og nestleder. Det har nå gått ti måneder siden daværende Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen på kort varsel måtte overta som midlertidig partileder da Bjørnar Moxnes trakk seg etter «solbrillesaken».

Saksområdene Martinussen konkret mener venstresiden bør samles om, og som skal behandles i Stortinget i månedene framover, er forslag knyttet til arbeidsliv, barnehage, sykehus, abortlov, tannhelse og Palestina. Her mener Martinussen at det må være mulig å komme hverandre i møte på venstresiden.

– Regjeringen kom jo med en gledelig nyhet om at Norge endelig skal anerkjenne Palestina. Dette er noe Rødt har jobbet lenge for. Dette må vi fylle med konkret innhold. Jeg mener at det betyr at vi må trekke oljefondet ut av Israel og innføre sanksjoner mot Israel, sier hun.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.