SV vil ikke at drivstoffavgiftene skal kuttes, fordi det vil kunne gi økt fortjeneste til oljeselskapene, mens Rødt mener avgiftene må kuttes nå og i tre måneder. Noe annet vil svekke folkelig legitimitet for klimapolitikken, mener nestleder i Rødt, Marie Sneve Martinussen.

Begge partiene har snakket med Klassekampen:

– Du kan kutte maks 8 kroner på pumpeprisen hvis vi kutter alle avgiftene. Øker prisen til 40 kroner literen, vil den fortsatt være mellom 30 og 35 kroner uten avgiftene. Det er himmelhøyt og ikke noe folk har råd til. Da har du brukt 20 milliarder kroner på å gi fortjeneste til drivstoffselskapene, uten å gi avlastning til folk flest, sier Kaski.

SV ønsker heller en kompensasjonsordning basert på en «grønn folkebonus».

Rødts Marie Sneve Martinussen sier Rødt prinispielt er for å øke drivstoffavgiftene, men ikke nå:

– Dette er kanskje en stråmann, men jeg er redd for at hvis vi som klimapartier sier at priser som dette er helt OK, vil man miste folkelig legitimitet for klimapolitikken, sier Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen.

MDG ønsker ikke å kutte i drivstoffavgiftene, men vil heller ikke øke dem nå, skriver partileder Une Bastholm til Klassekampen.

Rød avgiftsklinsj (Klassekampen – betalingsmur)

Les også:

Sp-profiler har fått nok: Ber Vedum sette ned drivstoffavgiften

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.