Partisekretær Benedikte Pryneid Hansen, 2. nestleder Silje Josten Kjosbakken. partileder Bjørnar Moxnes og 1. nestleder Marie Sneve Martinussen under Rødts landsmøte lørdag. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Rødt går inn for å kutte utslippene av klimagasser med hele 60 prosent innen 2030. Oljepenger kan brukes til storsatsing på grønne industrier, mener partiet.

Det ble vedtatt på partiets landsmøte søndag.

– Vi trenger en storsatsing på fornybar industri, heter det i resolusjonen, der Rødt viser til at Norge både er velsignet med oljepenger og kunnskaper fra oljesektoren.

– Disse er nøkkelen til framtidens arbeidsmarked, mener Rødt, som krever en storstilt satsing på havvind, skog og kraftforedlende industri, blant annet gjennom bruk av oljepenger. Samtidig sier partiet et klart nei til all ny oljeleting og tildeling av nye oljefelt.

– Det må skapes og satses tungt på nye, grønne arbeidsplasser i et raskt tempo for å sikre flere folk i arbeid, mener Rødt, som også tar til orde for differensierte drivstoffpriser for å gjøre det dyrere å bruke bil i sentrale strøk.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂