Leder Yngve Slyngstad i Norges Bank Investment Management la frem resultatet for Statens pensjonsfond utland, eller oljefondet, i 3. kvartal i Oslo den 26. oktober 2018. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

Stortinget skal stemme over et regjeringsforslag som lovfester praksisen med at midler fra oljeformuen ikke kan investeres i Norge.

Forslaget til ny sentralbanklov er til behandling i finanskomiteen og skal stemmes over 12. juni, skriver Klassekampen.

Heretter blir det lovfestet at Norsk Pensjonsfond Utland (Oljefondet) kun skal investeres i utlandet.

Rødt og Senterpartiet vil stemme mot endringsforslaget, som er en formalisering av dagens praksis.

– Du trenger ikke være enig i Rødts klima- og industripolitikk for å stemme mot dette. Det som er overraskende, er at en så stor prinsipiell avgjørelse blir tatt med så lite debatt, sier nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt.

– Vi mener det er grunnleggende feil å fraskrive seg oljefondet som et virkemiddel, sier Sps Sigbjørn Gjelsvik i finanskomiteen.

Til tross for advarsler fra Frp-leder Siv Jensen, gikk flertallet på partiets landsmøte nylig inn for å bruke oljepenger til å fjerne landets bompengestasjoner.

(©NTB)

 
 

Kjøp billetter til Katie Hopkins her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂