Leder av Stortingets finanskomité ber Ap-leder Jonas Gahr Støre avklare om deler av formuen hans har vært investert i atomvåpenindustrien.

Støre hadde inntil sist uke deler av familieformuen investert i fondsforvalteren Egerton Capital. Han har så langt ikke villet svare på om han visste at selskapet i mange år har investert i industriselskapet Safran, som utvikler komponenter til kjernefysiske våpen, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg syns at Jonas Gahr Støre bør bidra til å få fram hva han faktisk har investert i. Jeg tror det er like greit å si det som det er, sier Hans Olav Syversen (KrF), leder i finanskomiteen, til avisen.

Han ber Ap-lederen svare konkret på om hans fondsandeler har vært investert i Safran.

I forrige uke kom det fram at alle aksjefondene Støre har investert i, med unntak av Egerton, følger de etiske retningslinjene til oljefondet eller tilsvarende etiske retningslinjer. Han mente det var greit så lenge han var partileder, men at han ville selge seg ut av Egerton dersom han ble statsminister. Han valgte allikevel å selge seg ut torsdag i forrige uke.

– Det er fondets forvalter som velger selskaper, men jeg vet hvilke selskaper det er snakk om. Min vurdering er at dette er etisk forsvarlig, sa Støre til DN i forrige uke.