Rødts ledertrio, f.v.: Silje Josten Kjosbakken, leder Bjørnar Moxnes og Marie Sneve Martinussen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Kommunistpartiet Rødts landsmøte ble søndag avsluttet med at ledertrioen ble gjenvalgt. Partiet går inn i valget med mål om økt skatt på det man kaller «høye inntekter og store formuer».

Appellene fra landsmøtet var preget av velkjent retorikk fra ytre venstreside i norsk politikk, og NTB siterer partileder Bjørnar Moxnes:

– I åtte år har Erna Solberg kastet skattegaver etter milliardærene og skattepenger etter velferdsprofitørene. Rødt er den viktigste motstanderen mot regjeringas forskjellspolitikk. Årets valg skal bli et vendepunkt i kampen mot Forskjells-Norge, og Rødt er klare for et rekordvalg, sier Bjørnar Moxnes i en pressemelding.

På partiets digitale landsmøte søndag ble han ifølge NTB gjenvalgt som partiets leder. Det ble også 1. nestleder Marie Sneve Martinussen og 2. nestleder Silje Josten Kjosbakken.

Hovedsaken på landsmøtet var vedtak av arbeidsprogram for neste stortingsperiode.

– Rødt går nå til valg på offensive velferdsreformer for folk flest. Et viktig krav blir gratis tannhelse, finansiert av økt skatt for spesielt de én prosent rikeste, dem med inntekter over 2 millioner og formuer over 10 millioner, sier Moxnes.

Spørsmålet om hvorvidt Rødt fortsatt er et kommunistisk parti, var dermed ikke oppe til ny debatt. Det anses som endelig vedtatt på landsmøtet i 2019. De partier som vurderer et samarbeid med Rødt etter valget i 2021, vil dermed bevisst gå inn i samarbeid med et erklært kommunistparti.

Rødt vil fortsette å dele ut mer penger til det meste av gode formål, og vil gjøre et økt dagpengenivå til en varig ordning.

Lørdag gikk partiet inn for å fjerne sluttdatoen for norsk oljeproduksjon fra partiprogrammet. Ungdomspartiet Rød Ungdom var imot vedtaket.

– Gjennom helga har det vært mye oppmerksomhet om noen vedtak som det er delte meninger om i partiet, men det Rødt står samlet om, er en tydelig politikk for både klimakutt, arbeidsplasser og natur, sier Moxnes.

Les også: Rødt-politiker kaller Sylvi Listhaug for en homofob og fremmedfiendtlig «førerkvinne»

Ny bok: 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.