Partileder Bjørnar Moxnes før landsmøtet til Rødt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

LO har alltid tilhørt venstresiden. Men det er nytt av året at man erklærer åpen støtte til hardbarkede kommunister. Er dette virkelig i tråd med LO-medlemmenes syn?

Det er i en artikkel i FriFagbevegelse det opplyses om at LO i Oslo ber sine medlemmer stemme på Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, MDG eller Rødt. Dette er altså disse partiene fagbevegelsen mener ivaretar norske arbeidstakeres interesser best.

Anbefalingen av MDG ble omtalt i Document tidligere denne uken, og er bare til å riste på hodet over. Det er ikke ofte man ser en fagbevegelse råde sine medlemmer til å stemme for nedleggelse av de arbeidsplassene der flere hundre tusen av dem jobber.

Støtten til Rødt – om mulig enda verre

Minst like mange vil riste på hodet over at LO også råder medlemmene til å stemme på  Rødt, et parti som senest på vårens landsmøte fastholdt sin sterke og klare forankring i kommunistisk ideologi.

Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt forsøkte da å få partiet til å kutte båndene til det marxistiske vrakgodset, for å trekke en klar grense mot det barbariet kommunismen har stått for.

Men nei, det ville ikke flertallet i dette ekstremist-partiet vite noe av. Der i gården er man fortsatt hardbarkede kommunister! De blodrøde faner vaier.

Hadde Moxnes hatt et snev av verdighet i seg, ville han da selvfølgelig valgt å forlate partiet. Han gikk faktisk på et knusende nederlag i en grunnleggende debatt om partiets ideologiske fundament. Han ønsket et helt annet Rødt, men fikk det ikke.

Men Moxnes fortsetter likevel å krype rundt som leder for en ekstremist-sekt han nettopp har erklært at han ikke er enig med. «Han tar ansvar ved å bli sittende».

Det taler sitt tydelige språk om at for ham handler ikke ledervervet i Rødt om noen ærlig, politisk overbevisning. Det er rett og slett blitt en «fet jobb», en posisjon som gir makt og personlige goder. Prinsippløsheten kunne ikke vært mer skrikende.

Har LO-ledelsen fått med seg noe som helst?

Men i LO har den usmakelige utviklingen i Rødt tydeligvis ikke gjort særlig inntrykk. Der presterer man å råde sine medlemmer til å stemme på et kommunistparti. Er det mulig? Har ikke LO fått med seg noe av det som skjedde i Rødt i vår? Landsmøte? Hvem? Hvor?

Man må jo undres: Vet ledelsen i LO overhodet hva kommunisme er? Har de noe som helst begrep om hva kommunismen har på samvittigheten? LO-ledelsens innsikt i grunnleggende historie og politikk virker å være på et svært tidlig barneskolenivå, i beste fall.

En hån mot kommunismens ofre i arbeiderklassen

Noen bør minne ledelsen i LO om at kommunismen er en ideologi som arbeiderbevegelsen og fagbevegelsen gjennom årtier har gjort sitt beste for kjempe mot. Det har vært en avgrunn mellom sosialdemokratiet og kommunismen.

Millioner av arbeidere har lidd og dødd under kommunistisk tyranni. Men nå er man brått blitt «kammerater» med tyrannenes etterkommere, i det som bare kan oppfattes som et anfall av kollektiv, mental kollaps fra ledelsen i dagens sørgelige utgave av LO.

«Vi er veldig fornøyde med helheten i politikken som har vært ført av byrådet, i samarbeid med Rødt», sier LO i Oslo-leder Ingunn Gjerstad til FriFagbevegelse.

Det er faktisk ikke så lite ironisk at man kaller seg «FriFagbevegelse, samtidig som man støtter en politisk retning som har vist seg å stå for ufrihet, undertrykking og nød for arbeidsfolk. Bjørnar Moxnes og hans sekt var altså ikke villige til å ta noe oppgjør med denne avskyelige ideologien. Den utgjør tvert imot fortsatt Rødts politiske grunnsten.

Man kan ane arbeiderbevegelsens gamle helter snu seg i sin grav over den uforstanden som her vises. Håkon Lie, Einar Gerhardsen, Trygve Bratteli, Tor Aspengren og mange flere, det er bra de slapp å oppleve dette. Det hele er faktisk skammelig.

Det er naturlig å spørre seg: Hvor mange av LOs medlemmer kan identifisere seg med en slik vanvittig politikk?

Og hvor mange av de «unge, hippe» som fabler om å stemme Rødt, har den fjerneste anelse om hva det egentlig er de støtter?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂