Sakset/Fra hofta

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Bakgrunnen for anbefalingene fra LO i Oslo om å stemme MDG er svarene på 64 spørsmål som er sendt til alle partier i hovedstaden. Fremskrittspartiet er det eneste partiet som ikke har svart. LO i Oslos spørsmål til partiene viste at MDG er enige med fagbevegelsen på mange punkter. Det sørger for en historisk omfavnelse av de grønne, skriver Fri Fagbevegelse.

I tillegg til å stemme på MDG anbefaler LO i Oslo sine medlemmer å stemme enten Arbeiderpartiet, SV, Rødt eller Senterpartiet ved kommunevalget. Det er første gangen MDG figurerer på lista over anbefalte partier.

– Vi er veldig fornøyde med helheten i politikken som har vært ført av byrådet, i samarbeid med Rødt, sier LO i Oslo-leder Ingunn Gjerstad til FriFagbevegelse.

De siste fire årene har Oslo blitt styrt av Ap, SV og MDG, med støtte fra Rødt. Gjerstad mener at MDG har vært lydhøre og lyttet til LO på flere områder.

– Vi opplever MDG i Oslo som mye mer på den røde siden enn det de fremstår på landsplan, sier hun.

– Det er ingen av partiene vi anbefaler som fullt ut svarer ut våre krav, sier Gjerstad.

Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), er glad for anbefalingen.

– En oppfordring fra Oslo LO er hyggelig i et valg hvor svært mye står på spill. En populistisk og miljøfiendtlig cocktail av bompartiet og Frp er få stemmer unna å få makt i byen, skriver Berg i en e-post til FriFagbevegelse.

Liten tvil om hvem som er «deplorables» i Bergs øyne, men det kommer vel neppe som en overraskelse når skussmålet fra LO i Oslo er at hun og Oslo MDG er «mye mer på den røde siden enn det [partiet] fremstår på landsplan».

LO-organiserte bør spørre seg om ikke en stemme på MDG i lengden er en stemme for å legge ned egen arbeidsplass. Arbeidere som jobber innen transport, handel, produksjonsbedrifter, oljerelatert virksomhet og andre bransjer som rammes av MDGs forbuds- og reguleringsiver, bør i det minste være sikre på at det er jobb til dem også etter at MDG har fått gjennomført det «grønne skiftet».

 

Støtt Document

Du kan enkelt set

te opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også