Ti personer er tiltalt for drapet på en 15-åring sør for Stockholm i januar. En annen 15-åring skal ha utført drapet mot betaling.

Drapet på 15-åringen på en sushirestaurant i Skogås 28. januar rystet Sverige. Få dager senere ble tre tenåringer pågrepet, den yngste bare 15 år gammel.

Ti personer er nå tiltalt i forbindelse med det som ifølge svensk påtalemyndighet var et nøye planlagt drap. Ni av dem sitter i varetekt.

Fikk betalt

Drapet ble ifølge tiltalen begått av en 15-åring, som nå har fylt 16 år. Han skal ha fått drøyt 80.000 kroner for drapet, fikk tildelt drapsvåpenet og ble kjørt til åstedet.

Etter å ha skutt offeret i hodet flyktet han fra stedet. Rett etterpå skal han ha kjøpt luksusvarer for tusenvis av kroner på kjøpesenteret NK i Stockholm. Ifølge forsvareren nekter han straffskyld for drapet.

Hevn

Tiltalen bygger blant annet på kommunikasjon de involverte hadde via den krypterte meldingstjenesten Signal før og etter drapet.

Drapet skal ha vært hevn for en hendelse ni dager tidligere da det ble avfyrt skudd mot et bolighus i Stockholm. Slektninger av gjenglederen som i svenske medier er omtales som «den kurdiske reven», skal ha bodd i huset.

Den kurdiske reven

Den kurdiske reven leder angivelig det såkalte Foxtrotnätverket, en kriminell gjeng som anklages for å stå bak en stor del av gjengvolden i Stockholm-området i år. Han er etterlyst av politiet, men skal oppholde seg i Tyrkia.

Foxtrotnätverket ligger ifølge svensk politi i konflikt med det såkalte Dalennätverket. De to gjengene kjemper om kontroll over narkotikaomsetning i Stockholm og Uppsala-området.

Rettssaken i Södertörns tingsrett åpner 25. september.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.