Det har blitt bestilt drap i Norge fra Marokko. Dette sier Kripos-sjef Kristin Kvigne til VG. Hun frykter at Norge beveger seg mot svenske tilstander.

Kvigne mener Norge i dag er som Sverige for ti år siden, og hvis vi fører den samme politikken må vi regne med at Norge om ti år blir som Sverige i dag.

Men i Norge har det vært lite akseptert å peke på såkalte svenske tilstander, noe vi blant annet fikk et eksempel på da Listhaug besøkte Sverige i 2017, og nærmest ble latterliggjort av norsk presse.

Foxtrot-nettverket, en svensk kriminell organisasjon, er aktive i Norge. Det har vært registrert straffesaker knyttet til dem i seks norske politidistrikt. Men dette er ikke det eneste kriminelle nettverket som styres fra utlandet, ifølge Kvigne.

Kvigne etterlyser derfor flere ressurser i kampen mot organisert kriminalitet.

– Folk er veldig opptatt av mannen som går under tilnavnet «Den kurdiske reven», men vi må være helt tydelige på at vi også har slike «kingpins» som sitter i Marokko og styrer narkotikatrafikken mot Norge, sier Kvigne til VG.

– Disse personene har den samme type innflytelse over norske kriminelle nettverk, som jeg forstår at «Den kurdiske reven» har over nettverk i Sverige.

Kvigne mener vi gjør en stor feil hvis vi bare fokuserer på Foxtrot-gjengen.

– Jeg håper ikke at vi blir for opptatt av en «kingpin» som styrer nettverk i Sverige når vi har våre egne «kingpins» som vi er nødt til å ha fokus på.

Det er ukjent for Document om Kvigne tidligere har kommet med advarsler om at Norge er i ferd med å kopiere svenske tilstander. Allerede for ti år siden var det velkjent at Sverige var på vei i feil retning. Det er åtte år siden den såkalte flyktningkrisen i 2015, som førte til at en allerede massiv migrasjon ble erstattet med en eksplosjon.

For ti år siden, våren 2013, var det massive opptøyer i Stockholm. Den gangen skrev Dagsavisen følgende:

Brennende biler, gatekamper, angrep på politistasjon og bygninger satt i brann. Foreløpig er det begrenset til enkelte forsteder i Stockholm, men skulle det eskalere vil det få konsekvenser også for den norske innvandringsdebatten om det ikke da har gjort det allerede.

Opptøyene i Stockholm vil ventelig bli brukt som et skrekkscenario i argumentasjonen om å stoppe innvandringen til Norge fra ikke-europeiske og islamske samfunn. Med opptøyene i den svenske hovedstaden vil de høyreradikale og ekstreme islamhatende innvandringsmotstanderne si at dette har de påpekt i årevis som et resultat av hva de hevder er ”det mislykkede multikulturelle eksperimentet” og en påstått islamisering. Det vil være en velkjent argumentasjon om at det ikke er annet å forvente når man tillater en ”ukontrollert” innvandring.

Det var altså uaktuelt for Dagsavisen å bruke et reelt skrekkscenario som en advarsel mot fremtidige kriser. Slik har politikere og regimemedier opptrådt i flere tiår. Drap, terror, voldtekter, økonomisk krise – alt skyldes såkalt utenforskap, trangboddhet og mangel på denne hersens integreringen som ingen klarer å forklare hva er.

Men daglige drap lar seg ikke feie under et teppe, og svenskene setter inn Försvarsmakten for å bitå politiet. Men også Försvarsmakten mangler ressurser, og dessuten kommer tiltakene minst ti år for sent.

Norge må handle nå, umiddelbart. Men det kommer selvsagt aldri til å skje.

Les også:

Sveriges statsminister knytter voldsbølgen til innvandringen – seks år etter Trump

 Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.