Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) gjestet fredag Oslo symposium for å bli intervjuet av symposium leder Bjarte Ystebø.

Hun kom til en kristenkonservativ forsamling som var uenig med henne i det meste, skriver Vårt Land.

– Vi møtes for lite på tvers. Vi er uenige i mye, men bør øve oss på å være uenige i det samme rommet, sa stortingsrepresentanten som har vært både statsråd og nestleder i Ap.

Tajik stresset igjen det at hun i sin barndom gikk på bedehus, selv om hun var muslim.

– De hadde sin tro, vi hadde vår. Men foreldrene mine mente at jeg skulle gå på bedehuset, sa Tajik og forklarte at det var trygt å være der.

Tajik takker ja til å delta på kristenkonservativ konferanse

Hun er veldig klar på at hun er troende muslim, men at hun ikke går i moské fordi hun føler at de er for konservative der.

– Jeg går ikke i moské, og har enda ikke funnet en som passer for meg. Moskéene er for konservative for meg, så det er vanskelig å finne en. Jeg etterlyser mer bredde og frihet i de muslimske forsamlingene i Norge, sa Tajik.

Ap-toppen støtter utvidelsen av abortgrensen fra 12 til 18 uker, støtter forbud mot konverteringsterapi og synes at kristne miljøer i Norge burde unnskylde sin oppførsel overfor homofile i tidligere tider.

Bispemøte i Den norske kirken forfattet i fjor følgende tekst:

«Vi som nå er biskoper i Den norske kirke erkjenner at Bispemøtets uttalte holdninger til og omtale av homofili og homofile opp gjennom årene har påført mange mennesker stor skade og smerte.»

– Jeg skulle ønske at flere kristne miljøer vil vedgå det samme, avsluttet Tajik.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.