NTB

Leiesoldatsjefen Jevgenij Prigozjin har dukket opp på toppmøtet mellom Russland og afrikanske land i St. Petersburg, ifølge russiske kilder.

Direktøren for det russiske kultursenteret i Den sentralafrikanske republikk, Dmitrij Sytyj, har lagt ut et bilde på Facebook torsdag som angivelig viser Prigozjin som hilser på landets ambassadør i Russland.

Sytyj skriver at det var ambassadøren som delte bildet med ham, og bildet er nå blitt hyppig delt i sosiale medier. Lokale medier skriver at møtet trolig fant sted på et hotell i St. Petersburg, og ikke i Expoforum der toppmøtet med en rekke afrikanske ledere finner sted.

Russiske medier er forundret over at Prigozjin, som nylig også møtte president Vladimir Putin i Kreml, tydeligvis er inne i varmen igjen.

Prigozjins leiesoldater i Wagner-gruppa har en betydelig tilstedeværelse i Den sentralafrikanske republikk, i tillegg til flere andre afrikanske land. Han har selv store interesser i utvinning av blant annet gull.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.