Carl I. Hagen (FrP) i Stortinget. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

FrP-nestor Carl I. Hagen er ikke fornøyd med forsvarsministerens svar om Oslo-skytingen i fjor. Han vil ha en grundigere oppvask, og krever at det åpnes sak i kontrollkomiteen på Stortinget.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har torsdag svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om 25. juni-utvalgets rapport, opplyser FrP i en pressemelding.

Men dette er ikke nok for parti-nestor Carl I. Hagen, opplyser NTB. Han mener man må mer til bunns i denne saken, for å finne ut hvor ansvaret bør plasseres.

Per i dag mener Hagen saken har fått en for lettvint behandling, og at det kan være noe som holdes skjult. Han er ikke kjent for å la seg avspise med tynne forklaringer fra regjeringshold.

– Svarene er ikke tilfredsstillende. Forsvarsministeren har unntatt svarene fra offentlighet. Vi lurer på hvorfor i all verden, siden han er diffus og unnvikende i sitt brev til Stortinget. Fremskrittspartiet krever at det nå åpnes kontrollsak om 25. juni-saken, sier stortingsrepresentant Carl I. Hagen.

Kontrollkomiteen har planlagt å møtes torsdag 27. juli, melder FrP.

Document har tidligere omtalt FrPs engasjement i denne saken, et engasjement som ikke deles i særlig grad av andre partiet på Stortinget.

Les også: 

Bare FrP vil ha kontrollsak mot Tonje Brenna i Stortinget

 

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.