Carl I. Hagen vil tilbake i toppolitikken – med et smell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Carl I. Hagen sier han vil «kjempe som en løve» for å ta Fremskrittspartiet til gamle høyder. Han mener han det er på tide at norske politikere «setter Norge først», og han vil ha flere mennesker med erfaring og kunnskap på Stortinget. I tillegg krever han full stopp for kvoteflyktninger og slutt på klimahysteriet.

Hagen har vakt oppsikt med sitt utspill om at han ønsker å komme tilbake i politikken for fullt. Det er åpenbart at Hagen ikke akter å gå stille i dørene, men vil gjøre et comeback som synes og høres. Ifølge NTB vil han sikte seg inn mot en plass på Stortinget, via tredjeplassen på FrPs liste i Oslo.

TV 2 kan fortelle at han vil han slåss hardt for sine egne, politiske hjertesaker, og bidra til å løfte partiet tilbake til en oppslutning nesten så dobbelt som stor som den er per i dag.

– Jeg vil påvirke Frp til å finne tilbake til den gode gamle formen da vi lå over 20 prosent. Jeg skal kjempe som en løve, sier Hagen til TV-kanalen.

Det er en rekke konkrete saker Hagen gjerne vil engasjere seg i, og som han mener vil være med på å heve partiet igjen. for eksempel vil han få slutt på klimahysteriet, og den omfattende utbyggingen av vindmøller i norsk natur. Hagen ønsker seg også skattelettelser, ved å å øke minstefradraget. Han er spesielt opptatt av de eldres sak, og vil derfor fjerne den årlige underreguleringen av pensjoner.

Et hovedmål for Hagen er å gi partiet en ny kurs, og være med på å skape en ny og mer nasjonalt orientert politikk for Norge.

– Vi må ta Fremskrittspartiet i en nasjonalliberalistisk retning. Vi må sette Norge og det norske folk først, fremfor å løse verdensproblemer, sier Frp-nestoren.

Hagen er lei av de kompromisser med andre partier som i stor grad har preget FrP i senere år. Nå skal det settes hardt mot hard for å oppnå resultater i tråd med partiets opprinnelige verdier. Det gjelder blant annet områder som innvandring og bistand.

Hvis Frp skal forhandle om et statsbudsjett i Norge, må partiet etter hans mening få gjennomslag for blant annet null kvoteflyktninger og en halvering av bistandsbudsjettet.

Hagen bryr seg lite om bekymringer knyttet til hans alder. Han mener tvert imot at det er på tide med noen flere godt voksne på Stortinget, for å oppveie de mange «unge jyplingene» som etter hans syn preger norsk politikk. Han mener det er viktig med livserfaring og yrkesbakgrunn hos dem som skal styre landet.

– Vi kan ikke bare ha unge jyplinger som kun har drevet med politikk før de kommer på Stortinget, sier Carl I. Hagen.

Han legger til:

– Vi har altfor få gamlinger på Stortinget. Vi trenger noen med erfaring som kan kjempe pensjonistenes sak og som kjenner det selv på kroppen, sier Frp-nestoren.

Kjøp Halvor Foslis bok her!