Carl I. Hagen (FrP). Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Nyvalgt stortingsrepresentant og FrP-nestor Carl I. Hagen oppsummerer sine tanker etter valget. Han brenner etter å komme i gang igjen, og spesielt vil han ta opp kampen mot avgiftene. Mange kjenner nok Hagen igjen.

Carl I. Hagen endte opp med å stille for Oppland FrP etter å ha tapt kampen om en listeplass med reelle stortingsmuligheter i Oslo.

Etter en turbulent valgopptakt i lokallaget ble Hagen til manges forbauselse (og manges glede) valgt inn fra sitt «nye fylke», Oppland. Her kom han inn via utjevningsmandat.

Fra sitt feriested i Spania oppsummerer han sine tanker etter valget i et innlegg på Facebook:

Da er det blitt søndag kveld her i Spania hvor det i dag har vært sol hele dagen og 28 grader. Og etter en del fintellinger ser det nå fortsatt ut til at jeg er innvalgt på Stortinget fra Oppland.

Det er nok takket være stor innsats fra mange ivrige FrPere i valgdistriktet som virkelig har stått på.

Som den gamle partitaktiker han er, ser Hagen med interesse på den kabalen som nå legges på Stortinget:

Dette blir spennende og den viktige kampen må bli å få Senterpartiet tilbake til vår side hvor partiet egentlig hører hjemme. Og særlig når SP, FrP og Høyre har flertall med 85 mandater, så intet er sikkert om Jonas blir statsminister i hele fireårsperioden.

Han har liten tro på et varig og godt samarbeid mellom de tre rødgrønne partiene som nå forhandler om å gå i regjering sammen:

Blir også artig å følge sonderinger og mulige forhandlinger mellom Ap, Sp og SV. Jeg kan egentlig ikke se hvorledes det er mulig for Sp og SV å bli enige om en klimapolitikk, flyktningpolitikk, forsvars- og sikkerhetspolitikk, rovdyrpolitikk, eiendomsrett, m.m.

Hvis så skjer kan det vel hende at også Jonas blir lei av å bære de mange sprikende staur.

Hagen er fleksibel med hensyn til sin egen rolle i det nye Stortinget:

Jeg gleder meg faktisk til FrPs gruppe blir konstituert og jeg får tildelt en komiteplassering. Håper på kontroll- og konstitusjonskomiteen som jeg var med på å lage og hvor jeg var medlem fra 1993 til og med 2009. Det blir også fint å lage representantforslag, stille skriftlige spørsmål og delta i debatter igjen.

Kampen mot avgifter vil som ventet være en hjertesak:

Jeg har allerede laget et forslag om å innføre variable drivstoffavgifter, samt redusere avgiftene med 3 kr fra 1.11.21. Også el-avgiften bør fjernes fra 1.11.21, så det blir forslag om det også, skriver Hagen på Facebook.

Det er all grunn til å tro at også kamp mot klimahysteri blir viktig for Hagen, da dette er noe som har engasjert ham sterkt i de senere år.

Document har tidligere omtalt noen av «den hye Hagens» viktigste politiske saker:

Lei av «unge jyplinger»: Carl I. Hagen vil ha folk med erfaring på Stortinget

Han konstaterer at han faktisk er den eldste på tinget, noe han beklager:

Det er også artig at jeg har fått opplyst at jeg er den eldste innvalgte på over 90 år, men det er jo litt trist at det bare er meg over 70 år, så jeg må da også representere de eldre i landet. Gleder meg! avslutter stortingsveteranen, som nå skal representere Oppland FrP.

Hetspreget kampanje mot Carl I. Hagen i Oppland FrP, det er takken

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Høsten er lesetid, bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.