Carl I. Hagen under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Carl I. Hagen (76) vant kampvoteringen om 1.-plassen på Oppland FrPs stortingsvalgliste søndag ettermiddag.

Han var innstilt på førsteplass på listen, men ble utfordret av Wenche Haug Almestrand (53) fra Lillehammer på det ekstraordinære årsmøtet på Lillehammer søndag, melder VG.

Hagen fikk 16 stemmer og Almestrand 12 stemmer.

Hagen ønsker også å stille til valg i Oslo, hvor han håper å bli nominert på tredjeplass, som kan gjøre at han blir innvalgt. Man kan stå på mange lister ved et stortingsvalg.

– Hvorfor jeg takket ja til dette? Vi har tapt mange eldre velgere de siste årene. Kanskje kan jeg bringe noen av disse velgerne tilbake, etter å ha ledet FrP i 28 år. Jeg ønsker å kjempe mot underreguleringen av pensjoner, og å begrense bevilgningene til klimasaker, sa Carl I. Hagen til nominasjonsmøtet på Lillehammer, ifølge NRK.

76-åringen er mye på Lesjaverk i Innlandet fordi kona Eli Hagen er fra området. De har pusset opp et pensjonat på stedet, og ifølge Hagen er paret mer der enn i Spania. Derfor mente han det var naturlig å takke ja da han ble spurt om å stille.

Per nå har Oppland FrP én plass på Stortinget. Den har Morten Ørsal Johansen fra Nordre Land hatt i tre perioder. Han tar ikke gjenvalg. Dersom fylkespartiet beholder plassen sin på Stortinget etter neste års valg, blir det altså Hagen som representerer.

Oppland og Hedmark FrP er slått sammen etter at fylkene nå danner Innlandet fylke, men i et stortingsvalg er det fortsatt de gamle fylkesinndelingene som gjelder.

 

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂