Carl I. Hagen på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen sikter seg inn på førsteplassen på stortingslista til Oppland Frp før neste års valg. Samtidig stiller han til valg i Oslo.

– Jeg fikk spørsmål fra flere medlemmer i Oppland Frp. Mitt svar blir ja, sier Carl I. Hagen til Gudbrandsdølen Dagningen.

Han har tilknytning til Oppland gjennom sitt feriested i Lesja nord i Gudbrandsdalen. Han sier til avisen at han vil gi Oppland Frp sitt endelige svar onsdag.

– Samtidig stiller jeg som kandidat på tredjeplassen i Oslo Frp. Den enkle begrunnelsen er kort og godt det behovet jeg føler for å komme inn i Frps stortingsgruppe, sier Carl I. Hagen.

Morten Ørsal Johansen er i dag Oppland Frps eneste representant på Stortinget, men han har sagt at han ikke tar gjenvalg.

76 år gamle Hagen var leder for Frp fra 1978 til 2006 og stortingsrepresentant fra 1981 til 2009. I den inneværende stortingsperioden har han vært vararepresentant på Stortinget for Oslo Frp.

 

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.