Carl I. Hagen (FrP) under spørretimen i Stortinget den 13. november 2019. Foto: Heiko Junge / NTB.

Den 76 år gamle FrP-veteranen Carl I. Hagen er den eneste stortingskandidaten over 70 år som har en reell sjanse på stortingsplass etter valget til høsten.

– Jeg pleier å si det litt brutalt: Det kan ikke være slik at alle pensjonister skal sette seg på en benk i parken og vente på å dø av kjedsomhet, sier Carl I. Hagen til Vårt Land.

I fjor kjempet han seg til førsteplass på Oppland FrPs valgliste. Det gir en reell sjanse til comeback på Stortinget til høsten. I tillegg kjemper FrP-nestoren om tredjeplassen i Oslo.

FrP-profilen er eneste førstekandidat over 70 – ikke bare i eget parti, men blant alle partiene på Stortinget. Han er også den eneste i denne aldersgruppen med en reell sjanse til å bli valgt inn.

Kun seks førsteplasser og åtte andreplasser på partienes valglister bekles av kandidater som vil ha nådd pensjonsalderen på 67 år før valget 13. september.

– Eldre er helt klart underrepresentert. Hvis Stortinget skal speile velgerne sosialt, så er det problematisk, fastslår valganalytiker Svein Tore Marthinsen.

(©NTB)

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.