Tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB/ POOL

Tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) vil tilbake til politikken. Nå ønsker han seg en ny periode som stortingsrepresentant for partiet han forlot.

Finnmarkingen Tor Mikkel Wara var i en årrekke en av Fremskrittspartiets mest profilerte politikere. Han ble i ung alder betegnet som FrPs nye «wonderboy».

Han ble inn valgt som «ung og lovende» på Stortinget i 1989, da fra Oslo. Han ble på begynnelsen av 1990-tallet ansett som favoritt til å overta ledervervet i partiet, etter Carl I. Hagen.

Han takket så nei til gjenvalg på stortinget i 1993, men dukket igjen for fullt opp i rampelyset i 2018. Da ble ble han  justisminister i Erna Solberg-regjeringen.

Men dette fikk så en brå slutt.

Wara forlot politikken etter at hans daværende samboer, Laila Anita Bertheussen, ble siktet for å ha stått bak hærverk og trusler i 2019. Det ble en av de mest mediaomtalte, politiske skandalene i nyere tid.

Saken handlet ikke om Wara, men alt oppstyret omkring hans samboer, fikk ham likevel til å trekke seg fra det politiske rampelyset det innebar å være justisminister. Se også artikkel under.

Men Tor Mikkel Wara mener seg likevel ikke helt ferdig med politikk på topplan, beretter NTB.

Nå sier Wara til VG at han ønsker seg førsteplassen på Frps stortingsliste i Oslo under valget neste år. Det har normalt vært en sikker plass til Stortinget.

– Jeg ønsker å komme tilbake som stortingsrepresentant, og jeg stiller meg til disposisjon for Oslo Frp, sier han.

I dag jobber han i PR-byrået First House, det er en type stillinger der det gjerne jobbes med en miks av poltikk og næringslivsproblematikk. Så han har trolig holdt sin politiske kompetanse noenlunde ved like.

Selv mener han årene i First House bare gjør ham bedre egnet som politiker.

– Det er naturlig å bruke min næringslivsbakgrunn til å bidra med det inn i politikken, sier han selv.

Nettopp praktisk erfaring fra arbeidslivet utenfor partiene og Stortinget, er noe mange mener er mangelvare blant dagens stortingspolitikere.

Skulle det etter stortingsvalget i 2025, bli en ny, borgerlig  regjering der FrP inngår, er det ikke umulig at Wara er aktuell for en ministerpost igjen.

Les også:

Mener Bertheussen fikk en knekk

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.