Nytt

Tor Mikkel Wara vil overta som ny justisminister, bekrefter NTB. Det er en overraskende utnevnelse. Wara har vært ute av politikken i mange år. Men det sies at han har vært uformell rådgiver for Siv Jensen.

Wara forlot Fremskrittspartiet etter det opprivende landsmøtet på Bolkesjø og har siden arbeidet som kommunikasjonsrådgiver og lobbyist.

Utnevnelsen av Wara vil komme som en stor overraskelse.

Wara jobber nå for kommunikasjonsbyrået First House.

NTB har en profil:

 Wara har jobbet i PR- og kommunikasjonsbransjen i mange år og kommer fra First House, der Sylvi Listhaug også arbeidet tidligere. Han har en meget høy stjerne blant mange i Fremskrittspartiet, kanskje særlig den yngre garde.

Wara har vært en viktig samtalepartner for Frp-leder Siv Jensen i en årrekke og er kjent for skarpe analyser og slagferdige formuleringer. Som ung ble han betraktet som et lysende politisk talent. Han gjorde seg bemerket som leder av Fremskrittspartiets Ungdom mellom 1987 og 1990, satt i Oslo bystyre i samme periode og ble innvalgt på Stortinget i 1989. Mellom 1991 og 1993 var han nestformann i Fremskrittspartiet og av mange vurdert som partihøvding Carl I. Hagens naturlige arvtaker.

Liberalist

Wara hadde også vervet som finanspolitisk talsmann, men var en del av partiets liberalistiske fløy som på det nærmeste ble utradert etter det opprivende landsmøtet på Bolkesjø i 1994.

I motsetning til mange av sine kampfeller blant partiets liberalister brøt Wara aldri helt med Frp, selv om han meldte seg ut av FpU. Han tok farvel med rikspolitikken etter én periode på Stortinget. Særlig etter at Siv Jensen overtok som partileder i 2006 har han bidratt i mange ulike partisammenhenger, også på konferanser og som foredragsholder for Frps fylkeslag. (NTB)

Per Sandberg fortsetter dermed som fiskeriminister.

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.