Kaare Dybvad Bek. Stillbilde: Girafferne Fra Folketinget / YouTube.

Midtøsten-kulturen passer ikke inn her, sier Danmarks integrerings­minister Kaare Dybvad Bek (S) i en kommentar til de massive integrerings­problemene i danske skoler.

Uttalelsen fra statsråden, som i likhet med statsminister Mette Frederiksen representerer Social­demokratiet, ble gitt til nyhets­programmet «Reporterne» på radiostasjonen 24syv, skriver Ekstra Bladet.

Dybvad Bek sier også at han selv ikke ville sende egne barn til skoler med en stor andel barn med ikke-vestlig bakgrunn fra utsatte bolig­områder.

– Det blir ikke velfungerende når man har en stor andel av elever med annen etnisk baggrund. Det er et problem vi har som samfunn, og som vi skal få løst, sier han.

Radiostasjonen har avslørt at mange danske skoler sliter voldsomt med det den kaller «parallell­samfunns­problematikker». Reporterne har i kraft av dansk offentlighets­lovgivning

fått innsikt i hundrevis av dokumenter om skoler i hele landet som opplever kjempemessige problemer med bander, vold, kriminalitet, marginalisering, lavt faglig nivå, sosial kontroll og mye annet.

Den danske integrerings­ministeren sier at det er Social­demokratiets å sikre at andelen etniske minoriteter i skolen ikke blir for høy.

– Generelt sett er det vel sånn at der hvor man har en mindre andel med en annen etnisk bakgrund, så er det også færre problemer, sier Kaare Dybvad Bek og fortsetter:

– Den kulturen som finnes i mange land i Nord-Afrika og Midtøsten, passer ikke særlig godt inn. Folk er flyktet fra noen land som ikke fungerer godt, og da gir det jo ikke mening å ta med det hit, sier han.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.