Rwandas utenriksminister Vincent Biruta undertegner en partnerskapsavtale med Storbritannia den 14. april 2022. Foto: UK Home Office / CC BY 2.0 / Wikimedia Commons.

Danmark og Rwanda har nå under­tegnet en intensjons­erklæring som sier at asyl­søkere som kommer til Danmark, skal sendes videre til Rwanda. Håpet er å få det danske asyl­mottaket ned i null.

Danske sosialdemokratiske ministre har besøkt Rwanda og kommet til enighet med regjeringen i Rwanda, skriver DR.

Under besøket hadde Kaare Dybvad Bek (S) og bistandsminister Flemming Møller Mortensen (S) møter med Rwandas utenriksminister Vincent Biruta og flyktningminister Marie Solange Kayisire.

Etter planen skal ikke asylsøkere fra den tredje verden som søker asyl i Danmark, få bli der, men i stedet sendes til Rwanda.

Dokumentet viser at det også må jobbes for at asylsøkerne da kan bosette seg i det afrikanske landet.

– Vi må sørge for at flyktninger kommer til Europa ut fra humanitære hensyn som FNs kvoteflyktningsystem, og ikke ut fra hvem som kan betale en menneskesmugler og gjennomføre den farlige reisen over Middelhavet, sier innvandrings- og integreringsminister Kaare Dybvad Bek i en pressemelding.

Sosialdemokratene lanserte ideen om å opprette mottak for spontane asylsøkere i tredjeland i en plan for en asyl- og innvandringsreform i 2018.

Mads Lundgaard, som representerer Sverigedemokraterna (SD), mener danskene er annerledes enn svenskene. Danskene er operative, «Walk the talk»-svenskene tror på ord og politikk, sier Mads til Document.

Jag kallar det för «Talk the walk». Det är kulturellt,  danskarna litar enbart på operativa resultat och svenskarna vill bara höra ord.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.