Biden sier daglig noe som enten er uforståelig eller ute av sammenheng. I Connecticut holdt han en tale om våpenkontroll og for å runde av sa han «God save the queen, man!». Men det handlet ikke om den britiske dronning, og ingen forsto hva Biden mente.

Det var en journalist med på turen fra rikspressen og journalisten rapporterte denne gang hvor på jordet presidenten var og andre medier plukket det opp, også NTB. De dekker ikke lenger over for ham. Det er et lite veiskille. Biden har sagt han stiller i 2024, men hvis pressen begynner å rapportere ærlig alle hans forsnakkelser og ubegripeligheter, kan det bli umulig.

Presidenten hadde akkurat fullført en tale i delstaten Connecticut der han oppfordret Kongressen til å innføre strengere våpenlover da han kom med dronning-utsagnet.

Den eneste journalisten som fikk følge presidenten gjennom dagen, kunne ikke bistå noen. Han sendte følgende melding ut til en rekke journalister verden rundt.

– Flere av dere har spurt meg om hvorfor han sa dette. Jeg har ingen anelse, svarer journalisten.

Det bidro heller ikke til å oppklare situasjonen at Biden la på en klassisk uformell Biden-isme på slutten av det tradisjonelle britiske utsagnet – «man».

Senere fredag forsøkte Det hvite hus’ pressesekretær Olivia Dalton å oppklare mysteriet. Hun sa at Bidens uttalelse var en «kommentar til noen i forsamlingen».

Dronningen av Connecticut var ikke å finne. (NTB)

Men AP-bilder fra talen viser at den tidligere kongressrepresentanten for Arizona, demokraten Gabby Giffords, var til stede. Hun gjorde en gest til Biden etter at han oppdaget henne i forsamlingen.

Giffords hadde englevakt da en mann åpnet ild og skjøt henne på et valgmøte i Tuscon i Arizona 8. januar 2011. Seks personer ble drept. Giffords overlevde, men mistet bevegelsesevnen i høyre del av kroppen etter at en kule gikk gjennom venstre del av hjernen. Gjerningsmannen erkjente skyld og soner livstidsstraff.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.