I 228 kilometer i timen dundret Shaka Ameen gjennom Danmark i sin Lamborghini Huracan Spider. Bilen kan han nå vinke farvel til, etter å ha tapt ankesaken for dansk rett.

– Jeg er sjokkert. Det er rett og slett tyveri, sier Ameen (32) til dansk TV 2. Dommen falt fredag.

7. oktober 2021 var Ameen på vei hjem til Stavanger etter å ha kjøpt Lamborghinien i Tyskland. På Hirtshalsmotorveien målte Nordjyllands Politi ham til 236 km/t. Ameen nektet å ha kjørt så fort, men bilen ble beslaglagt på stedet.

– Jeg indrømmer at have kørt 150-160 kilometer i timen, men jeg har ikke kørt 236 kilometer i timen. Politiet har ikke noget konkret bevis, sa Shakha Ameen til dansk TV 2 i 2021.

Ameen tapte i fjor i tingretten, og nå har Vestre Landsret stadfestet dommen: Ameen får ikke får sin bilen sin tilbake, og Lamborghinien vil dermed bli solgt på tvangsauksjon.

Fengsel og utvisning

Retten i Hjørring dømte ham også til 20 dagers fengsel da saken gikk for tingretten i februar i fjor. Nå har Vestre Landsret, som svarer til lagmannsretten i Norge, stadfestet dommen.

Siden 32-åringen kjørte i minst 228 kilometer i timen, rammes han av den danske færdselslovens bestemmelser om såkalt vanviddsbilisme.

Ut over beslaglagt bil og fengsel, ble Ameen, som driver Våland Bilpleie og Service i Stavanger, også dømt til innreiseforbud i Danmark i seks år. Det skaper problemer for 32-åringen, sier han til VG.

Lager trøbbel

– Det er helt jævlig. Det lager mye trøbbel for meg. Fordi jeg driver og importerer biler. Det er en plass man reiser gjennom når man skal til og fra Tyskland, forteller Stavanger-mannen.

Han forteller at han nå advarer venner og kjente som reiser gjennom Danmark.

– Jeg råder dem alle til å kjøre fint og rolig, og helst ha kamera i bilen. Det er basert på egen erfaring av å ikke bli trodd. Det er ikke den samme gamle Danmark, i alle fall ikke hvis man har en dyr bil, hevder han.

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.