Foto: AP Photo/Joe Lamberti

En krangel i FN omkring LHBT-personer kan føre til at et budsjett på 885 millioner dollar ikke blir godkjent. Det er afrikanske og arabiske land som setter ned foten.

Det er en krangel om terminologien for LHBT-personer kan føre til at budsjettet på 885 millioner dollar i FNs arbeidslivsorgan (ILO) ikke blir godkjent, ifølge kilder.

En del afrikanske og arabiske land nekter å godkjenne et budsjett for 2024-2025, siden det inneholder en del omstridte formuleringer om kjønns- og seksualpolitikk.

FN-organet skal etter planen i budsjettet forpliktes til å innføre tiltak for å forhindre diskriminering og ekskludering basert på seksuell legning og kjønnsidentitet.

Dette er det ikke alle land som synes er noen god ide.

NTB-Reuters melder om saken onsdag formiddag.

I alt 50 afrikanske og arabiske land tar sikte på å avvise ordlyden om seksualitet og kjønn i budsjettet som er lagt fram på ILO-konferansen i Genève. De mener det brukes et «ikke-universelt avtalt språk», ifølge et utkast Reuters har fått innsyn i.

Konflikten representerer et vanskelig dilemma for ILO-sjef Gilbert Hougbo fra Togo, FN-organets første afrikanske sjef, som tiltrådte i oktober 2022 og forsøker å fremme sosial rettferdighet.

Skal han støtte de afrikanske landene? Eller skal han støtte sin arbeidsgiver i FN-organet?

Vestlige land har imidlertid motsatt seg endringene i ordlyden, se står på at det skal være som foreslått. Dette fordi de mener endringer her vil sende et bekymringsfull signal til LHBT-personer i en tid der deres rettigheter trues i flere land, deriblant Uganda.

Ugandas president Yoweri Museveni godkjente forrige uke en av verdens strengeste lover mot LHBT-personer, som blant annet vil gjøre at homoseksuelle handlinger (riktignok i helt spesielle tilfeller) kan straffes med døden.

Les også:

EU fordømmer Ungarn, Polen og Italia for LGBTIQ-fiendtlig retorikk

 

Velkommen til møte!

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her! Vi får med Alf. R. Jacobsen på videolenke.


Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»! Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.