En gruppe som kaller seg Legionen for Russlands frihet har påtatt seg ansvaret for angrep inne i Russland, ved byen Belgorod. Ukraina sier de er kjent med gruppen, men at den er russisk. Det bestrider Russland.

Gruppen har lagt ut en video på twitter der den påstår at den består av russiske avhoppere som med våpen i hånd vil styrte Putin-regimet.

»Legionen og RDK (Ruslands Volontørkorps) befriede bosættelsen Kozinka (i) Belgorod-regionen. Forskudte delinger gik ind i Grajvoron. Vi går videre. Rusland vil være frit! For Rusland! For frihed!«.

Gruppen sier at dens mål er nådd når de ruller inn over Den røde plass. Samme uttrykk har en ukrainsk politiker brukt.

»Det er på tide at sætte en stopper for Kremls diktatur. Tak til alle dem, der støtter os. (…) Din støtte er det, der hver dag minder os om vores endelige mål på Den Røde Plads. Vær modig og vær ikke bange, for vi kommer hjem. Rusland vil være frit,« siger soldaten i videoen.

Man kan ikke avvise gruppens ekthet, men det ville passe godt inn i en ukrainsk våroffensiv å skape usikkerhet om de bakre linjer i Russland er trygge.

Vestlige medier spiller stort sett med på Kyiv og Pentagons noter.

Nyheten om angrepet kommer samtidig som en gruppe land møttes i Warszawa for å organisere utdanningen av ukrainske piloter i å fly F-16.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.