Det har vært store forhåpninger knyttet til våroffensiven, at den skulle bryte gjennom de russiske linjene. Men russerne skal ha anlagt fem linjer med forsvarsverker.
Russerne har lagt ut video av ukrainske stridsvogner som pulveriseres i åpent slettelandskap, akkurat slik ukrainerne tok ut russiske i begynnelsen av krigen.

Det er også lagt ut video av drepte og sårede ukrainske soldater.

– Fiendens mål var å bryte gjennom forsvarslinjene våre i det de mener er frontens mest sårbare sektorer. Fienden oppnådde ikke sine mål, den hadde ingen suksess, heter det i den russiske uttalelsen.

Videre heter det at 250 ukrainske soldater ble drept, og at 16 stridsvogner, 21 pansrede kjøretøy og flere stormpanservogner ble ødelagt.

Departementet har også publisert video av det som angivelig er flere ukrainske pansrede kjøretøy på en slette, som sprenges etter at de blir rammet av angrep.

Reuters har ikke klart å verifisere påstandene. (NTB-Reuters)

 

Senest lørdag sa president Volodymyr Zelenskyj at de var klare. At han mandag klager over at en tredjepart leverer utstyr til russiske raketter, tyder på at det kanskje ikke har gått så bra.

– Terroriststaten kan ved hjelp av et nettverk av leverandører omgå de internasjonale sanksjonene og få tilgang til teknologi fra hele verden, sier Zelenskyj i en videotale.

Han identifiserer ikke hvilke land det gjelder.

To militser som utgir seg for å være russiske opprørere har de to siste ukene angrepet i Belgorod-regionen. De bruker amerikansk utstyr som de bare kan ha fått fra Kyiv. Opprørerne bruker samme metode som de prorussiske separatistene i Donbass i 2014.

Ukrainerne har i økende grad slått til inne i Russland. Senest mandag ble et kraftverk i Belgorod angrepet med drone.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.