Uttalelsen kom få timer etter at USA, Tyskland, Norge og en rekke andre europeiske land lovet å levere tunge stridsvogner til Ukraina.

Zelenskyj takket både Tysklands statsminister Olaf Scholz og USAs president Joe Biden for avgjørelsen, men han understreker at Ukraina trenger enda mer enn det.

– Jeg har snakket med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i dag, sa Zelenskyj i en videotale onsdag kveld.

– Vi må også åpne for leveranser av langdistanseraketter til Ukraina, det er viktig. Vi må utvide vårt samarbeid om artilleri, sa han før han la til at Ukraina også trenger jagerfly.

– Dette er en drøm. Og dette er en oppgave, sa han.

Presidenten ba også om raske leveranser av mange nok stridsvogner.

– Hurtighet og volum er nøkkelen nå. Terrorstaten må tape, sa Zelenskyj med referanse til Russland.

– Jo mer forsvarsstøtte våre helter ved fronten får fra verden, desto fortere kommer Russlands angrep til å ta slutt.

Ukraina har i månedsvis bedt om stridsvogner, og onsdagens beskjed har stor betydning for landets evne til å gjenerobre områder som i dag er okkupert av Russland.

Ukraina melder om intens russisk offensiv i Donetsk

Russland trapper opp kampen om byen Bakhmut i Donetsk i Øst-Ukraina, og ukrainske styrker er underlegne i både antall og våpen, melder regjeringen i Kyiv.

– Fienden trapper opp presset i sektorene Bakhmut og Vuhledar. I møte med deres overlegenhet i antall soldater og våpen i Donbas, har vi fordelen av en profesjonell militær ledelse og soldatenes mot, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar i en kunngjøring onsdag kveld.

Ifølge Maljar har Russland satt inn et stort antall soldater og tatt i bruk store mengder våpen og utstyr i et forsøk på å bryte gjennom den ukrainske forsvarslinjen.

Hun hevder også at russerne lider betydelige tap, men at de ikke gir opp.

Ett av Russlands viktigste uttalte mål i Ukraina er full kontroll over Donetsk, som har russiskvennlige separatister har hatt delvis kontroll over siden 2014.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.