Mulige leveranser av stridsvogner fra USA til Ukraina vil være en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler den russiske ambassadøren til USA.

– Det er opplagt at Washington med hensikt prøver å påføre oss et strategisk nederlag, sier Russlands ambassadør til USA, Anatolij Antonov, i uttalelser som den russiske ambassaden i Washington har publisert i meldingstjenesten Telegram.

– Hvis USA bestemmer seg for å levere stridsvogner, vil det være opplagt at det ikke fungerer å rettferdiggjøre et slikt skritt med argumenter om «defensive våpen». Dette vil være nok en åpenbar provokasjon mot Russland, uttaler ambassadøren.

Tirsdag kveld meldte flere medier at Tyskland, USA og andre land trolig vil sende moderne stridsvogner til de ukrainske forsvarsstyrkene.

– Føre til mer lidelse i Ukraina

USA ventes ifølge amerikanske medier å kunngjøre allerede onsdag at landet kan sende stridsvogner av typen M1 Abrams til Ukraina.

Dersom Vesten sender disse stridsvognene til Ukraina, vil det føre til mer lidelse i landet og økt spenning i Europa, advarer Russlands president Vladimir Putins talsperson Dmitrij Peskov.

– Dessverre vil mer våpen fra Nato føre til mer lidelse for menneskene i Ukraina. Det vil også bidra til ytterligere spenninger på kontinentet. Men dette vil ikke hindre Russland i å nå våre mål, sier han til CNN.

Påvirke forholdet til Tyskland

Den tyske regjeringen har per onsdag morgen ikke bekreftet om de vil sende moderne stridsvogner til Ukraina. Tirsdag kveld sa Peskov at en slik beslutning fra Tyskland uunngåelig vil påvirke forholdet Russland har til landet.

– De vil etterlate seg et overhengende spor, la han til.

Les også:

Forsvarsministeren overprøver Forsvarssjefen – distriktspolitisk kamp ut i åpent lende

Lesermøte i Oslo torsdag 26. januar kl. 18.00

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.