Ukrainsk soldat i Donbas-området. Illustrasjonsfoto: Javad Parsa / NTB

Guvernøren i den russiske Belgorod-regionen sier han vil møte en gruppe proukrainske russiske krigere som skal ha tatt to russiske soldater til fange.

Den proukrainske gruppen har sagt den er villig til å foreta en fangeutveksling med fylkets guvernør Vjatsjeslav Gladkov hvis han vil møte dem i landsbyen Novaja Tavolzjanka før klokka 17 lokal tid.

I en melding på Telegram svarer Gladkov at det eneste som forhindrer ham fra å forhandle om gislene, er at de kan være døde.

– Men dersom de ikke er det, så vil jeg være ved grenseovergangen ved Shebekino mellom 5 og 6. Jeg garanterer for sikkerheten, skriver Gladkov.

To grupper som kaller seg henholdsvis Legionen for frihet for Russland og Russisk frivillighetskorps, sier de står bak meldingen som søndag ble lagt ut på Telegram.

I en video blir de to fangene vist fram, hvorav den ene ligger på et operasjonsbord og er tilsynelatende såret.

– I dag fram til klokka 17 har du mulighet til å kommunisere uten våpen og ta med det to russiske borgere hjem, vanlige soldater som du og din politiske ledelse sendte for å bli slaktet, heter det i en felles uttalelse fra de to gruppene som er publisert sammen med videoen.

Meldingen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Belgorod ligger like ved grensen til Ukraina. Den siste tiden har angrepene mot fylket blitt kraftig trappet opp. Russland anklager Ukraina for å stå bak, mens Ukraina avviser at de der direkte innblandet i angrepene og peker i stedet på de russiske gruppene, som er basert i Ukraina.

Velkommen til møte!

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.