NTB

Russiske myndigheter melder om ukrainske angrep mot Belgorod- og Krasnodar-regionene. Åtte personer meldes såret.

– Byen Belgorod og området rundt ble utsatt for et luftangrep fra ukrainske styrker. Boligblokker og biler ble truffet, sier guvernør i Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, på Telegram.

– Ifølge foreløpige opplysninger er åtte personer såret: sju voksne og ett barn, fortsetter han.

Ifølge Gladkov ble 19 leilighetsbygg, en enebolig og 37 kjøretøy skadd. Det sårede barnet er en elleve år gammel jente, sier han.

I nærliggende Dubovoe ble tre hus og fire biler rammet, legger Gladkov til.

Det brøt også ut brann i et oljeraffineri i Krasnodar-regionen etter et ukrainsk droneangrep der, ifølge russiske myndigheter.

Rundt seks droner ble ødelagt, men rester av dem falt på raffineriet og forårsaket brann, opplyser regionale myndigheter på Telegram. Flere oljetanker ble skadd, heter det videre. Angrepet skal ha funnet sted ved landsbyen Jurovka.

Ukraina har de siste månedene angrepet russiske oljeraffinerier for å ramme Russlands lukrative handel med raffinerte oljeprodukter. Krasnodar-regionen ligger sørvest i Russland og har kystlinje mot Svartehavet.

Belgorod ligger vest i Russland og grenser til Ukraina. Mandag førte et droneangrep der til at seks personer ble drept og 35 såret, ifølge Russland.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.