Et oljedepot i Belgorod, 35 kilometer nord for grensa mellom Russland og Ukraina, er ifølge russiske myndigheter skutt i brann av to ukrainske helikoptre.

Guvernøren i Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, hevder to personer skadd i angrepet fredag morgen.

– Det begynte å brenne i drivstofflageret som følge av et flyangrep utført av to ukrainske helikoptre. De tok seg i lav høyde inn i russisk luftrom, skriver han på Telegram.

The Times skriver at hvis dette bekreftes er det det første luftangrepet på russisk territorium siden invasjonen startet, selv om Ukraina tidligere har skutt missiler og artilleri over grensen.

Det utviklet seg en kraftig brann i det russiske anlegget etter angrepet, og store brannmannskaper forsøkte utover dagen å slukke den voldsomme brannen.

Ved bensinstasjoner i Belgorod-området samlet det seg utover dagen lange køer med bilister som fryktet at brannen skulle føre til drivstoffmangel. Gladkov manet til ro.

– Det er ikke problemer med å skaffe drivstoff i regionen, og det kommer heller ikke til å bli det, sier han. (NTB)

Ukraina har ikke bekreftet at de sto bak angrepet, og sjefen for kommunikasjonsavdelingen i det ukrainske forsvaret, Bohdan Senyk, sier til CNN at han «ikke har noe informasjon» om hendelsen.

Kreml sier ifølge Reuters at angrepet ikke er et godt bidrag til de pågående fredssamtalene mellom Russland og Ukraina.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.