Drivstofflager i Belgorod, Russland. Foto: AP. 

Et russisk drivstofflager brenner ved grensen til Ukraina etter å ha blitt beskutt av ukrainske styrker, ifølge guvernøren i Belgorod.

– Vi bombes igjen. Ett skudd satte oljedeponiet i Belgorod i brann, skriver den russiske guvernøren Vjatsjeslav Gladkov på Telegram lørdag.

Gladkov sier at nødetatene er på stedet, og at det ikke er noen risiko for at flammene sprer seg. Han la ved et bilde som viser flammer og svart røyk som stiger opp av en bygning.

Brannen brøt ut i nærheten av byen Belgorod, som er en sentral flaskehals for russiske soldater som deltar i invasjonskrigen i Ukraina.

I forrige uke klaget Russland over en økning i antall artilleri- og rakettangrep i områder som grenser til Ukraina. Spesielt i Belgorod fylke har det den siste tiden kommet meldinger om ukrainske angrep.

Fredag anklaget Gladkov ukrainske styrker for et angrep som satte en transformatorstasjon ut av drift i byen Belgorod. Dagen før ble det meldt om angrep mot en boligblokk i samme by og et ammunisjonslager i samme fylke.

Det er ikke meldt om personskader. Slike angrep bekreftes sjelden av Ukraina.

 

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.