Foto: Facebook.

Lena Marie Hansen (35) visste ikke at hun sto på valglista til menighetsrådet, men nå troner hun øverst på listen over 20 kandidater til kirkevalget i Rjukan. Selv om hun ikke tror på Gud eller Jesus, og selv om hun har tatovert «666» i ansiktet og et opp ned-kors annet sted på kroppen.

− Tror hverken på Gud, Jesus eller djevelen

Lena Marie Hansen har dekket kropp og ansikt med tatoveringer. På kinnbeinet har hun tatovert «666», og i pannen har hun et kors. Hun har også et opp ned-kors, skriver VG i sin noe spesielle påskereportasje:

– Ja, det er noe enkelte henger seg opp i. Folk på Rjukan og i menigheten kjenner meg. De vet at jeg ikke er en satanist, sier hun.

– Jeg tror hverken på Gud, Jesus eller djevelen. Men jeg tror på det gode og onde i livet.

Satanisk staffasje

Hansen er kanskje ikke satanist, ettersom hun tror på ingenting. Men at hun dyrker satanisme som ytre staffasje, er det liten tvil om. Og hun er gift med en som kaller seg Lucifer El Grande, altså «Store Satan». Og i fjor sommer spøkte hun på Facebook med at kristne ville «vise henne veien til himmelen, men jeg kommer nok andre veien». Pålimt en «søt» liten satan.

Lena og Lucifer er neppe Satan-dyrkere på samme vis som festivalen «Høstsabbat», som får bruke Jakob kirke i Oslo til årlig festival for mørkets krefter. «Hail Satan, Worship Doom!», skrev festivalledelsen da de presenterte noen av slippene for årets festival nylig.

Til avisen Varden sier Lena Marie Hansen at hun er vant til at tatoveringene i ansiktet vekker reaksjoner. Det er ikke første gang hun eksponerer tatoveringene i pressen. Både hun og Lucifer stilte opp for Aftenpostens A-magasin, da de i 2021 laget reportasje om folk som dekker kropp og ansikt med tatoveringer.

«De har valgt et utseende som skaper reaksjoner. Hvordan blir du møtt når du har ansiktet fullt av blekk og metall?» skrev Aftenposten i en sak med tittelen «Trynefaktoren».

24 tatoveringer og 19 piercinger

Lena Marie Hansen fra Rjukan har 24 tatoveringer og 19 piercinger på kroppen, og liker å skille seg ut, skrev Dagbladet samme år. Avisen opplyste også om at hun har en TikTok-profil der hun angivelig legger ut videoer med humor. Dagbladet har neppe sjekket noe av den senere «humoren» hun har lagt ut på Facebook. For eksempel den nylige som mobber eldre, som «blir så støl når de sitter på do i 45 minutter og sjekker mobilen«, at de må få hjelp til å stå opp igjen.

Spesielt høyt nivå er det ikke på humoren til Lena Marie, selv om det er smak og behag, men det er definitivt ikke noe kristelig å finne. Og det er kanskje noe drøyt å proklamere at motstand mot mobbing er en av hennes kjernesaker, som hun gjør i flere medier, når eksponeringsbehov synes å være vel så viktig.

Rjukan kirke. Foto: Copyright © Roar Johansen / cc by-sa-2.5 / Wikimedia Commons.

Begeistret menighetsråd satte henne øverst på valglista

Leder i menighetsrådet på Rjukan, Karin Ødegård, synes Lena Marie er en ypperlig kandidat for menighetsrådet, og at manglende gudstro ikke spiller ingen rolle:

– Den norske kirke er en folkekirke der alle er like bra. Alle er velkomne som de er. Jeg graderer ikke troen til folk. Det får de gjøre selv, sier Ødegård til VG.

Anne Gunleiksrud i menighetsrådet er rett og slett kjempeglad for at Lena Marie Hansen er positiv til å stille på valg:

– Hun sier hun ønsker å inkludere alle. Det er helt supert. Akkurat slike personer som Lena ønsker vi å ha i menighetsrådet. Kirken skal være et rom som alle kan bruke og føle seg velkommen i, sier Gunleiksrud til VG.

– Noen synes det er kontroversielt at hun har mange tatoveringer, men for oss er det sekundært. Vi bryr oss om personligheten hennes. Hun er et raust og positivt menneske.

Gunleiksrud forteller at Lenas navn kom opp under nominasjonsmøtet, og at de besluttet å sette henne helt øverst på valglista.

– Hun er ung, og hun er den hun er. Hun står på, og hun tør å fargelegge både ansikt og kropp. Hun har et veldig godt rykte på seg i Rjukan, og er en all right og jovial dame, forteller hun.

Det er kirkevalg 10. og 11. september 2023. Alle som er medlem i Den norske kirke, kan stemme ved Kirkevalget.

Skal vekke og nære det kristelige liv

Menighetsbyggende virksomhet, og ansvar for menighetens gudstjenesteliv, er noe av hovedoppgaven for menighetsrådet, ifølge Den norske kirke. Da skulle en tro at kristen tro var forutsetning for å delta i rådet. Andre hovedoppgaver for menighetsrådet:

Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å vekke og nære det kristelige liv i soknet, særlig at Guds ord kan bli rikelig forkynt, syke og døende betjent med det, døpte gis trosopplæring, barn og unge samlet om gode formål, og legemlig og åndelig nød avhjulpet.

Menighetsrådet har ansvar for at kirkelig undervisning, kirkemusikk og diakoni innarbeides og utvikles i soknet.

Menighetsrådet avgjør om det skal tas opp offer eller foretas innsamling i kirken og forvalter de midler som blir samlet inn, bevilget eller gitt som gave til kristelig virksomhet i soknet.

Menighetsrådet medvirker ved tilsetting i kirkelige stillinger etter de regler som gjelder til enhver tid.

Godt kirkevalg!

 

Solobryllup og Satan-hyllest i Jakob kirke i Oslo

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.