Lena Marie Hansen (36) ble valgt inn i menighetsrådet i Rjukan på tross av at hun hverken tror på Gud, Jesus eller djevelen.

– Jeg ble kjempeglad da jeg hørte det. Det varmet. Jeg fikk vite det i går, og i dag skal vi møte med biskopen og det gamle menighetsrådet, forteller nyvalgte Lena Marie Hansen til VG.

Man kan vel trygt si at hun ikke er en A4-kandidat til kirkevalget.

For det første, tror hun hverken på Gud, Jesus – eller på djevelen.

Og for det andre, har hun dekket store deler av kroppen i blekk. Blant annet en 666-tatovering på kinnbeinet, et opp ned-kors i tinningen og et vanlig kors i pannen.

– De er en del av historien min. Opp ned-korset og 666-tatoveringen representerer de fæle tingene jeg har vært gjennom i livet. Mens korset står for det gode, forteller hun.

Ateist med sans for satanisk staffasje er nominert til kirkevalg

Hun var nominert på førsteplass på valglisten til menighetsrådet – og med 231 stemmer – sikret hun plassen som fast medlem av menighetsrådet i Rjukan.

Faktisk visste ikke Lena selv at hun var satt på valglisten før hun fikk brev i posten om det.

– Plikten til å ta imot valg framkommer av kirkeordningen for Den norske kirke, har nestleder i Kirkerådets juridiske avdeling, Andreas Henriksen Aarflot, tidligere forklart til Vårt Land.

Det er neppe mange andre i menighetsrådet i Rjukan som har tilsvarende tatoveringer, som det Lena Marie Hansen har. Skjermdump fra Facebook

Biskop i Agder og Telemark bispedømme, Stein Reinertsen, gleder seg til å møte nyvalgte Lena Marie Hansen.

– Jeg har ikke fått møtt henne selv ennå. Men jeg har snakket med lokale folk i Tinn. De har store forhåpninger til henne, og tror hun kan gjøre en god jobb for kirken, sier han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.