Det store spørsmål som henger over Joe Biden, er hvorfor han fra dag én har ført en politikk som ødelegger USA, på alle områder, slik at USA er i ferd med å bli en annenrangs nasjon. Det samme spørsmålet kan stilles ved Jonas Gahr Støre. Hvorfor føre en politikk som smadrer sosialdemokratiet?

Støre skaper ulikhet. Energipolitikken er det mest ekstreme eksemplet. Fossekraften tilhører det norske folk, men regjeringen og de store statlige kraftselskapene har ekspropriert den og sender den til sine venner på Kontinentet.

Det gir høy strømpris i Norge, og forbrukerne blør.

Staten blir den store vinneren. Krigen i Ukraina har fått prisen på olje og gass til å skyte i været. Regjeringen må føle at den vinner. Alt den tar i, blir til gull. Men for borgerne er det motsatt: Alt Støre tar i, blir til gråstein.

Ta grunnrenteskatt på laksenæringen: Endelig en næring som får distriktene til å blomstre. Men den er utenfor statens kontroll. Smekk 35 prosent skatt på den og vis dem hvem som bestemmer. Går det ut over distriktene? Kan så være. De må venne seg til å lide, som DNB-sjef Kjerstin Braathen sa i Davos.

Deres arroganse kjenner ingen grenser.

Nye hybridkabler i sørøstlige Skagerrak skulle levert strøm til Norge. Det var politisk bestemt. Men så mener Statkraft likevel at man bør holde døren åpen for eksport til Kontinentet. Vedtak er til for å brytes.

Er det rart Ap er halvarten av Høyre på nok en måling? 16 mot 34 prosent.

Støre kommenterer:

– Jeg er opptatt av å gjennomføre politikken vår. Det kommer mange målinger i måneden, og vi kan ikke la oss påvirke for mye av det. Jeg mener at det ikke er Høyre-politikk vi trenger, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til avisen.

Men det er jo Høyre-politikk regjeringen fører! Der slapp Støre katta ut av sekken. Arbeiderpartiet fører en ultraliberal politikk hvor de rike blir rikere, nettopp fordi politikerne er deres venner. Politikerne har solgt ut norsk kraft, først til Norpool og så til kraftbørsen Euronext. Norsk strøm er på Wall Street.

De rike ler hele veien til banken.

Politikerne sørger for at kaka blir større, men det er forutbestemt hvem som skal dele.

Dette er ultraliberalisme – og det motsatte av sosialdemokrati.

Det ser ut til at Støres mål har vært å ødelegge sosialdemokratiet innenfra.

Han er i ferd med å lykkes.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.