Christian Skaug er skribent, kommentator og redaktør på document.no, og leder Document Forlag, der han har redigert tjue og oversatt fem bøker. Han deltar ofte på Doc-TV og rett som det er under Documents offentlige møter.

Skaug er utdannet matematiker fra NTH, har doktorgrad fra NTNU, og er stats­autorisert translatør i språk­kombinasjonen italiensk-norsk og medforfatter av Vega Forlags italiensk-norske ordbok.

Etter flere år som forsker både i privat og offentlig virksomhet i Italia og Norge, gikk han over til Document på heltid i 2016. I løpet de ni årene i forveien skrev han først sporadisk og siden fast – og stadig hyppigere – for Document.

Interessen for nettavisen Hans Rustad grunnla, oppstod da Documents sjefredaktør i 2005 anmeldte Oriana Fallacis bok «Fornuftens styrke», som Skaug hadde oversatt for Gyldendal. Den spede begynnelsen på det som skulle bli et mangeårig samarbeid mellom de to Document-profilene, skjedde da de møttes tre år senere.

Christian Skaug er født i Hammerfest i 1969, oppvokst i Brumunddal hvor han tilbringer hver sommer, studerte i Trondheim og bor i Bari i Sør-Italia, der han er gift og har to barn. Siden 2002 har han delt sin tid mellom Italia og Norge.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.