Advokat Nils Christian Nordhus. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den norske statsborgeren som er dømt til fengsel i Italia i mulla Krekar-saken, vil kunne få sone hele dommen i Norge, skriver VG.

Riksadvokaten har avgjort at mannen kan overleveres til italienske myndigheter, men det er satt som vilkår at han kan sone straffen i Norge når dommen mot ham i Italia er rettskraftig.

Den norske statsborgeren med kurdisk opprinnelse er bosatt i Østfold og ble i sommer dømt til ni års fengsel i en italiensk domstol, for deltakelse i en terrororganisasjon i samme sak som mulla Krekar.

– Han føler på stor lettelse over norske myndigheters avgjørelse om at en eventuell soning skal skje i Norge. Dette av hensyn til at han har ektefelle og barn i Norge, sier hans forsvarer Nils Christian Nordhus.

Mannen bestrider både dommen og grunnlaget for utleveringen. Dommen mot ham i Italia forventes å være rettskraftig allerede 8. oktober. Da vil han kunne returnere til Norge. Han er gift med en kvinne som også er norsk statsborger og de har to barn. Kurderen har bodd i Norge i 21 år og hatt norsk statsborgerskap siden 2006.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.