Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, ble dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging av en italiensk domstol i fjor. Nå er en annen mann dømt i samme sak, utlevert til Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB

En 43 år gammel norsk statsborger som er dømt til ni års fengsel i mulla Krekar-saken, er utlevert til Italia, ifølge TV 2.

PST bekrefter til TV 2 at den norske statsborgeren ble sendt ut lørdag.

Nordmannen, som er bosatt i Viken, ble i sommer dømt til ni års fengsel i en italiensk domstol i Bolzano, for deltakelse i en terrororganisasjon i samme sak som mulla Krekar i Italia.

43-åringen hadde ifølge italiensk politi en sentral rolle i mulla Krekars terrornettverk Rawti Shax. Ifølge dommen fra Bolzano fungerte 43-åringen i en periode som nestkommanderende da Krekar sonet en dom i Kongsvinger fengsel. Han koordinerte hemmelige oppdrag for å skaffe til veie våpen som skulle brukes i aksjoner i Europa.

I dommen beskrives 43-åringen som «utdanningsansvarlig». Han var ideologen som skulle radikalisere nettverkets medlemmer. Han oversatte, publiserte og spredte Krekars budskap i Europa og Kurdistan.

Så sent som i august sa Oslo tingrett nei til utlevering av mannen, men Borgarting lagmannsrett omgjorde dette vedtaket og fant at mannen likevel kunne utleveres.

Najmuddin Faraj Ahmad (63), kjent som mulla Krekar, ble i fjor dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging. Krekar ble overført til fengsling i Italia i mars i år.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.