Mulla Krekar. Foto: Frida Tørring / cc by-sa 3.0 / Wikimedia Commons.

Mulla Krekar klager Italia inn for Den europeiske menneskeretts­domstolen i Strasbourg. Bakgrunnen er soningsforhold og forhold fra rettssaken mot ham.

Det skriver NRK.

Krekar soner en dom på tolv års fengsel i Italia for terrorplanlegging. Klagen går ut på at Krekar ikke fikk se beviser mot seg, være til stede i rettssalen, eller snakke med den oppnevnte italienske forsvareren. I tillegg klager han på soningsforholdene i Italia.

– Klagen baserer seg både på den rettslige behandlingen han fikk, altså en krenkelse av hans rettigheter til en rettferdig rettergang og på situasjonen han har levd under i italiensk fengsel etter at han kom dit, sier Krekars advokat Brynjar Meling til NRK.

Meling besøkte Krekar i fengselet i Italia for to uker siden. Det var deres første møte siden utleveringen til Italia i mars 2020. Advokatfirmaet Meling klager også på vegne av Krekars svigersønn, som også ble dømt i samme sak.

Najmuddin Faraj Ahmad (63), kjent som mulla Krekar, ble i 2019 dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.