Bilde: Trond Ellingsen, styreleder Document.no AS. Fotografert på Konglungen i Asker.

Sommeren er over oss og mange av dere er spredt rundt der dere ønsker å tilbringe en sikkert etterlengtet ferie. Og jeg er sikker på at de fleste av dere titter innom Document daglig fra der dere er – det er det fine med en nettavis, den kan leses overalt bare dere har tilgang til nettet og en PC, iPad eller mobiltelefon.

Også i redaksjonen er det ferietid. Men ferien til våre medarbeidere er nok litt annerledes. Vi prøver så godt vi kan å lage nytt stoff hver eneste dag fra der vi er – stoff som dere ikke kan lese i de vanlige norske mediene. Våre medarbeidere behersker en rekke språk og overvåker kontinuerlig utenlandske nettsteder for å finne bakgrunnsstoff som det er viktig at også norske lesere får kunnskap om. Derfor vil en normal ferie for en medarbeider i Document ofte bestå i å pløye gjennom de vanlige kildene våre i timevis hver eneste dag og skrive artikler som legges ut fra der vi er mens resten av familien hygger seg på stranden eller på hytta. Og vi gjør det helt frivillig.

Vi gjør det fordi vi har et engasjement – vi ønsker å dytte samfunnsutviklingen i den retning vi mener er riktig. Og måten vi gjør det på er ved å gi korrekt informasjon om hva som skjer i Norge og i verden for øvrig. For det får dere ikke ved bare å lese norske aviser og se på norsk TV. Det vil dere først oppdage når dere sammenligner de nyheter som presenteres i Norge mot det som står i engelske og amerikanske medier, eller sjekker franske og italienske aviser. Da får man et helt annet bilde. Men hvem gjør det?

Hvem andre enn Documents redaktør Hans Rustad har skrevet fyldig om det som nå rulles opp rundt etterforskningen av hva som egentlig skjedde før presidentvalget i USA for snart 2 år siden? Og hvem andre enn Christian Skaug informerte om valget i Italia – sett fra Italia – og hvordan diskusjonen nå går i Italia og Frankrike rundt skipene som driver fergetrafikk av migranter over Middelhavet? Bare for å ta to eksempler.

Ja, det kan hende at produksjonen av eget stoff blir noe lavere enn normalt i sommermånedene og at vi kompenserer med noe mer stoff fra NTB. Men bær over med oss – vi er snart tilbake for fullt igjen.

Grunnen til at jeg tar opp dette med dere kjære lesere er at dere ikke må glemme oss når det er ferie. Vi er helt avhengige av de faste månedlige betalingene vi mottar, enten gjennom bank, ved vipps eller SMS. Aller helst ønsker vi oss faste trekk for da vet vi hva vi kan budsjettere med. Vi vet fra tidligere år at innbetalingene reduseres i sommermånedene, derfor denne påminnelsen.

Ingen av oss som er engasjert i å holde Document gående blir rike av det, de fleste har dessuten annet arbeid ved siden av. De faste utgiftene våre er der hele året, også om sommeren. Hvis alle de mellom 300.000 og 400.000 forskjellige som logger seg inn på nettstedet vårt hver eneste måned betaler det det koster å kjøpe en kopp kaffe på byen så hadde vi fått inn mange millioner i måneden. Da hadde vi kunnet gjøre Document til et ledende nyhetsorgan i Norge. Tenk på det.

Og så til slutt – mange av dere som leser dette er enten eiere av egne bedrifter som har et reklamebudsjett, hva med å annonsere hos oss? For annonsering: Ta kontakt med Mette på mail mette.johanne@document.no. Med det antall faste lesere vi har vil jeg tro at det burde være interessant. Og hvis dere er ansatt et sted som annonserer sine varer og tjenester så kan dere jo legge inn et godt ord for oss.

Artikler fra Document ligger fast på ti-på-topp listen blant de mest delte på sosiale medier. Det må da være interessant? Det er bare å ta kontakt, klikk dere inn nederst til venstre. Eller bestill våre bøker ved å klikke dere inn på forlaget vårt som dere finner øverst til høyre. Der finner dere interessante bøker enten til dere selv eller til en dere er glad i. Det er en gave med mening.

Så ikke glem oss – fortsatt god sommer.

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Andre måter å støtte oss på:

Bankkonto: 1503.02.49981
Vipps: Send gaven til 13629

SMS: Send «DOC» til 2300