Kjære lesere

Vår jobb som en motvekt i mediebildet blir stadig viktigere. Hver uke mottar vi mange personlige hilsener fra dere lesere som forteller oss at dere setter pris på jobben vi gjør i kampen for sannhet, fakta og ytringsfrihet.

Document TV og podcaster skaper en egen nærhet mellom oss i redaksjonen og seerne, lytterne og leserne. De glade og takknemlige tilbakemeldingene fra dere er så motiverende for oss. Jeg tillater meg å sitere litt ros fra kommentarfeltet:

Det finnes ikke noe norsk medium som matcher dere i faglig profesjonalitet, kvalitet og nivå. For ikke å snakke om moralsk integritet. Vi vet at vi kan stole på dere, ubetinget, fullt og helt.

Documents inntekter baserer seg på abonnement, donasjoner, reklame og boksalg. Det har igjen vært et fantastisk år for vårt heleide Document Forlag. Ikke minst i form av at Alf R. Jacobsen valgte oss fremfor noe annet forlag for utgivelsen av boken «Stalins svøpe».

Vår e-post-innboks er hver dag stappfull av tips og historier. Det er ikke alltid lett å få svart dere alle sammen.

Vi tøyer, som alltid, hver krone. I 2019 ble vi kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv. Og det ble vi for 2020 også.

I 2021 har vi for tredje gang fått beskjed om at vi har greid kravene for Gaselle-bedrifter. Dette er en sjeldenhet. Det er få bedrifter i Norge som får til dette tre år på rad. Det betyr at vi fremdeles er en av Norges raskest voksende bedrifter.

Det har vært et hektisk år for oss. Vi har introdusert abonnement, gitt ut mange nye bøker, fått flere medarbeidere, flyttet kontorer og bygget nytt tv-studio. Det har vært mange tekniske hindere å komme seg over, og heldigvis har vi fått med oss en meget kunnskapsrik IT-mann.

Vi fikk også fullt bokettersyn, som varte hele sommeren. Resultat fra Skatteetaten: ingen merknader.

Vi har orden i sysakene. Vi er solide. Nå vil vi også bli en større arbeidsgiver: I løpet av desember har vi endelig kunnet ansette fem av våre faste frilansere.

Den støtten som du gir oss, blir godt ivaretatt. Vi prioriterer høyere produksjon av interessante artikler som du ikke finner andre steder i norske aviser.

Vi er svært takknemlige for alle som har tegnet abonnement i løpet av dette året, og vi vil gjerne oppfordre dem som har støttet oss i mange år til å gå over til abonnement – særlig dem som donerer via SMS. Forutsigbarhet i inntekter gir oss bedre mulighet til å budsjettere og til å utvide staben med flere journalister. Det er kun økonomien det står på.

I år krysser vi 10 millioner i omsetning. Fremdeles lommepenger for andre aviser, men en god basis for oss for 2022, som byr på enda større utfordringer. Vi har planene klare!

Abonnementsinntekter ligger der som en betryggende base, men vi er også helt avhengige av spontane donasjoner hvis vi skal kunne utvide : )

Vi i redaksjonen vil gjerne få si tusen takk for at du er med oss.

Med glad hilsen fra:

Hans Rustad, Hanne Tolg, Christian Skaug, Alf R. Jacobsen, Erling Marthinsen, Øyvind Thuestad, Geir Furuseth, Rebecca Mistereggen, Tore Kristiansen, Kent Andersen, Helena Edlund, Dan-Henry Bøhler og Lars Bråthen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.