Document har vokst seg større de siste årene. Vi har flere lesere og flere som støtter oss økonomisk.

Vi har i alle år hatt et stramt budsjett som vi tøyer til det ytterste. I 2019 ble vi kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv. Og det ble vi jammen for 2020 også! Det betyr at vi fremdeles er en av Norges raskest voksende bedrifter, og at vi har god kontroll på regnskapet.

For å få flere til å bidra økonomisk til vår kritiske journalistikk fra en konservativ vinkel, må vi skifte gir, og abonnement skaper en mer forutsigbar økonomi. Kun kommersiell suksess kan gjøre Document til en profesjonell mediebedrift.

Vår største inntektskilde er donasjoner fra leserne. Og det er her vi også har størst potensial for ytterligere vekst. Noen lesere mener at vi burde søke om pressestøtte, men vi føler oss tryggere som en uavhengig nettavis. Leserstøtten kan ikke så lett tas fra oss.

I løpet av noen uker vil vi introdusere en snill betalingsløsning hvor bestemte artikler vil ligge bak en 12 timers tids-mur. Dette burde ikke være noe problem for våre ivrigste lesere og kommentatorer, som sikkert også allerede støtter oss økonomisk 🙂

Vi har sett at hver gang vi lufter tanken om abonnement, knurres det litt her og der i kommentarfeltet. Men hvorfor skal ikke Document kunne ta seg betalt på lik linje med andre aviser? NTB skrev om hvordan Amedia sopte inn penger i 2020. Uten forutsigbare abonnementsinntekter kommer Document til å sakke akterut. Vi antar at leserne ikke ønsker at Amedia skal vokse seg enda større, mens Document stagnerer på grunn av manglende inntekter.

De av leserne som har vært med på å bygge opp Document ved hjelp av faste innbetalinger eller større årlige bidrag, vil ikke bli berørt av tidsforsinkelse. Vi ville aldri ha vært der vi er nå uten alle de frivillige donasjonene fra takknemlige lesere. Og disse frivillige donasjonene ønsker vi selvsagt at dere fortsetter med.

Donasjoner kommer inn på mange ulike betalingsplattformer, men vi har så langt ikke hatt noe sentralt donasjonsregister.

Vi ber nå eksisterende bidragsytere om å registrere seg, slik at vi kan unnta dem fra tidsforsinkelse.

NB: Dette er ikke betaling, eller et dobbelt abonnement. Vi starter abonnementssalg etter at dere, våre faste betalere, er registrert med innlogging.

Denne registreringen (med påfølgende verifisering) antar vi vil ta noe tid, og vi kommer ikke til å iverksette tidsforsinkelse før de fleste er på plass.

Vi er fremdeles en liten redaksjon med minimal administrasjon, og nye tekniske løsninger kan raskt slå feil. Vi vil at alt skal fungere før vi starter med en abonnementsløsning for nye bidragsytere som vil unngå å måtte vente med å lese artikler.

Registrer deg som eksisterende bidragsyter her:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.